مباني نظري و پيشينه تحقيق نوآوري
مباني نظري و پيشينه تحقيق نوآوري |
![]() |
دسته بندي | علوم انساني |
فرمت فايل | docx |
حجم فايل | 139 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 60 |
مباني نظري و پيشينه تحقيق نوآوري
توضيحات:
فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه ي پژوهش)
همرا با منبع نويسي درون متني فارسي و انگليسي كامل به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري در مورد متغير و همچنين پيشينه در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب براي فصل دو پايان نامه
منبع : دارد (به شيوه APA)
نوع فايل: WORD و قابل ويرايش
قسمتي از مباني نظري متغير
:
امروزه نوآوري يكي از عوامل موثر بر بقاي سازمان هاي دانش محور محسوب مي شود (اردكاني، 1389). بسياري از صاحب نظران، نوآوري و ايجاد تمايز را به عنوان يك ضرورت انكارناپذير معرفي كرده اند (معطوفي، 1389). نوآوري همانند هر فعاليت عيني در كنار نبوغ و استعداد، نيازمند دانش، توجه و سختكوشي همه دست اندركاران است (دراكر[1]، 1993) و بروز نوآوري در محيط كاري زماني ميسر مي شود كه اهداف فرد و اهداف سازمان به يكديگر نزديك شود (Jang & Hartog, 2010).
در اين بخش ابتدا به تعاريف و مفاهيم و مولفه هاي نوآوري و ابعاد نوآوري سازماني پرداخته و سپس با ارائه رويكردهاي نوآوري سازماني و عوامل موثر بر نوآوري و انواع مدل هاي آن و ... سعي ميشود گامي در جهت آشنايي با اين مفهوم مهم برداشته شود.
2- 2- 2- مفهوم نوآوري:
اصطلاح نوآوري، يك مفهوم وسيع به معني ايجاد، قبول و اجراي ايده ها و فرايندها و محصولات و خدمات جديد است (جمينز، جمينز و همكاران، 2008). نوآوري عبارت است از يك ايده، محصول يا فرايند، يك سامانه يا وسيله كه توسط افراد، گروه ها يا سازمان ها، به عنوان يك موضوع جديد درك شود (جزني و همكاران، 1390). نوآوري ناشي از خلاقيت است و به عمل آوردن فكر بديع را نوآوري گويند ((Athanasoula et al, 2010. همچنين نوآوري به معناي كاربرد موفق عقايد خلاق در سازمان نيز مي باشد ((Rhee et al, 2010. نوآوري يا ابداع، عملي و كاربردي ساختن افكار و انديشه هاي نو و تازه ناشي از خلاقيت است. از نظر استيفن پي رابينز[2]، نوآوري، فرايند اخذ ايده خلاق و تبديل آن به محصول، خدمات و روش هاي جديد عمليات است (جوانمرد و سخايي، 1388). به عبارتي ديگر نوآوري خلق چيز جديدي است كه يك هدف معين را دنبال و به اجرا رساند. نوآوري به عنوان فرآيند تجاري كردن يك توليد يا شيوه (روش) توسعه يافته توصيف مي شود (اوجاسا، 2008). نوآوري اجراي موفق ايده هاي خلاق در درون سازمان است. از اين ديدگاه، خلاقيت افراد و تيم ها نقطه شروع نوآوري است. اين لازم اما كافي نيست[3] (گويال و آخيلش، 2007).
با توجه به مطالب گفته شده نوآوري را مي توان اين گونه تعريف كرد: ايجاد دانش و ايده هاي جديد براي به كار بردن و تسهيل نتايج كسب و كار جديد، هدف گذاري براي بهبود فرايندها و ساختارهاي داخلي تجارت و ايجاد محصولات و خدمات متحرك. در نتيجه نوآوري هر دو نوع نوآوري ريشه اي و توسعه اي را شامل مي شود[4] (چن و همكاران، 2004).
[1] - Drucker
21- Stephen p. Robbins
[3]- Goyal & Akhilesh
[4]- Chen et al