مباني نظري و پيشينه تحقيق خدمات پس از فروش
مباني نظري و پيشينه تحقيق خدمات پس از فروش |
![]() |
دسته بندي | علوم انساني |
فرمت فايل | docx |
حجم فايل | 71 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 53 |
مباني نظري و پيشينه تحقيق خدمات پس از فروش
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري كامل در مورد متغير
پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)
نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc
قسمتي از متن مباني نظري و پيشينه
خدمات پس از فروش، پيشنياز پيوستن به جامعه تجارت جهاني است، در ارتباط با اين موضوع، يك سري استانداردهاي جهاني تعريف شده كه مختص اقتصادهاي آزاد و رقابتي است.در اقتصادهاي آزاد به دليل رقابتي كه ميان توليدكنندگان براي به دست آوردن سهم بيشتري از بازار وجود دارد، آنها مشتري را كارفرماي واقعي خود ميدانند و به همين سبب براي جلب رضايت اين كارفرما و حفظ و نگهداري او، از هيچ تلاشي فروگذار نميكنند. در فضاي رقابتي امروز، آنچه رويكرد استقبال از كالا را افزايش ميدهد، ارتقاي كيفيت خدمات پس از فروش آن است و تنها راه دستيابي به يك اقتصاد آزاد و حركت سريعتر به سمت جهاني شدن براي رقابت با كالاهاي مشابه، ارتقاي كيفي محصولات وايجاد نوعي اطمينان در مصرفكنندگان است(ذهبي و پورعمران،1389،ص42).
خدمات پس از فروش موجب ايجاد جرياني محدود ، ولي مستمر و قابل اتكا از درآمد در طول يك دوره زماني طولاني مي شود. هنگامي كه كسب و كارها ، خدمات پس از فروش ارائه مي دهند، به درك عميقي از طرح ها، فرايندها و تكنولوژي هاي مشتريان ، دست مي يابند؛ دانشي كه رقبا نمي توانند به سادگي به آن دست يابند.اين مسأله موجب ايجاد يك مزيت رقابتي غير قابل باور ، اما پايدار براي شركت ها ميشود. توجه به اين موارد تعجب آور نيست كه شركت ها، رقابت در بازار خدمات پس از فروش محصولات را سخت و دشوار مي بينند( پورعبدالهيان، مهراني،1388 ،ص6).
هر چه شرايط گارانتي و خدمات بهتر باشد نگاه مشتري با اعتماد بيشتري همراه خواهد بود. در كشورهاي توسعه يافته و يا در حال توسعه، توليدكنندگان كالا و خدمات، براي جلب مشتري، ضمن كيفيسازي توليدات خود، كالا را با تسهيلات ويژهاي به دست مصرفكننده ميرسانند. ضمن اينكه خريدار همواره با اطمينان بيشتري به سمت خريد محصولات داراي گارانتي ميرود. به اعتبار اين اطمينان، شركتها همواره سعي ميكنند كه كيفيت خدمات پس از فروش را افزايش دهند. رضايت مشتريان در بازارهاي رقابتي امروز، به عنوان اصليترين وظيفه توليدكنندگان جهت بقا در بازار داخلي و بينالمللي است. در جهان رقابتي امروز برنده اصلي آن شركت هايي هستند كه راه حل هاي بديعي را براي برقراري ارتباط و رضايت مشتريان خود ايجاد كرده اند.
امروزه محصولات از لحاظ كيفيت تفاوت چنداني با يكديگر ندارند و آنچه باعث تمايز عمده مي شود, خدمات پس از فروش آنهاست.
مشخصات مشتريان در عصر حاضر را مي توان در موارد زير خلاصه كرد :
1)تنوع طلب
2) باهوش و شكارچي فرصت
3)به دنبال كارايي و دريافت پاسخ سريع
4)به دنبال قيمت و شرايط رقابتي بهتر
5)انتظار وفاداري از عرضه كننده
6)انتظارات لايتناهي (ذهبي و پورعمران،1389،ص42).
2-5-2-1) تعاريف خدمات پس از فروش از ديدگاه مختلف
خدمات شامل فعاليتهاي نامحسوس ولمسنشدني هستندو موجب منفعت و يا ارضاء خاطر مي گردند اما مالكيت چيزي را نيز بهدنبالندارد. ارائه خدمات به مشتري هميشه حائز اهميت بوده است.اما مشتريان امروزي فرصت انتخاب بيشتري نسبت به مشتريان در دهههاي گذشته دارند.اين امر به دليل رقابت بيشتر محصولات و خدمات در بازار مي باشد.در بسيارياز تحقيقات پيمايشي در مورد خريدهاي مصرفي و سازماني نتيجه گيري شده است كه ارائه خدمات مناسب نسبت به قيمت از اولويت بيشتري نزد مردم برخوردار است. ارائه خدمات مي تواند موجب برتري رقابتي شركت شده و رقابت ديگر شركت ها را خنثي كند. اغلب اوقات مصر ف كننده اگر بداند كه كالاها و خدمات بوسيلة عرضه كنندة قبلي مورد تضمين قرار گرفته،هرگز براي يك صرفه جويي جزئي در قيمت به سراغ عرضه كنندة ديگري نمي رود ( رنجبريان و همكاران،1381،ص 128). امروزه، عصر طلايي خدمات است و گفته مي شود هر شركتي براي موفق شدن و رونق گرفتن كسب و كارش ، بايد تبديل به يك كسب و كار خدماتي گردد . ( پورعبدالهيان، مهراني،1388،ص 5)
مديران به اين ديد جهاني خدمات مدار ايمان دارند ، اما در خفا ، معترف به مسأله اي آزار دهنده هستند : بيشتر شركت ها، يا خدمات پس از فروش را بلد نيستند يا به آن اهميتي نمي دهند در بازاريابي، خدمات را به سه دسته خدمات قبل از فروش، خدمات حين فروش و خدمات پس از فروش تقسيم مي كنيم (كاتلر و ارمسترانگ[1]،1991،ص201).
1 Kotler and Armestrong ,1991